12 december 2015: WV-HEDW 15 – De Meer 5 7-1 (3-0)

by Gijs Lauret

WV-HEDW 15 - De Meer 5 12-12-2015 1Van onze keurig opgevoede Kamphuijs hadden we zo een ongekende lompheid toch niet verwacht. “Hou es je bek, Tomek”, zei hij laatst plompverloren in een tot dan toe jolige kleedkamer. Er viel een verwarde stilte. Kamphuijs zei het nog eens. “Hou es je bek, Tomek.” Verbijstering maakte plaats voor hilariteit toen deze Babylonische spraakverwarring werd opgeheven. “My back is fine, thanks”, antwoordde onze Poolse pingelkiller, die inderdaad mekkerende rugpijntjes had. Zijn rug bleek zeker fine, want Tomek was aanwezig om de zesde nul van deze hyperambitieuze jaargang na te jagen. Dit moest plaatshebben tegen de ontketende Meermeisjes, die na een dramaseizoenstart liefst drie hulpeloze opponenten hadden gefileerd. Overigens is er dieptreurig nieuws. Wes de Viking is Viking af en wel dankzij een wild om zich heen hakkende kapster. Het goede nieuws: per heden heet hij Toivonen. Onze Zweedse elleboogzwaaier strooide in kleedkamer 13 geniale meestertips richting zijn tipslurpende medespelers. Met een grove tactische voorsprong betraden wij de arena.

WV-HEDW 15 - De Meer 5 12-12-2015 3Rood buurmeisje De Meer leek niet voornemens als willoos slachtvee te dienen en poogde zich druk dravend een kanaal te banen richting ons doel. Zeer aandoenlijk. Want ze gingen niet winnen. Ome Wout draaide zijn vrije trap vanaf links professioneel in. Een wild rondvliegende TvT toucheerde niet en het binnenzijnet was de onafwendbare pineut: 1-0. Aldus vertrok de goaldorstige WV-trein. Ome Benna trakteerde op een Sneijderig passje richting wervelwind Kassie. Een ietwat overdreven anticiperende Jean-Marie Pfaff was lieveheersbeestjes zoeken bij de cornervlag, waardoor Kassie van ver het ledige doel vond: 2-0. Een door Benna gehosseld pingeltje bleek aan Törder schandaligerwijs niet besteed: hij stuitte op Pfaff en zag daarna een megastonede carambole via de dwarsligger een doelpuntloze dood sterven. Törder, tot in zijn pijnappelklier getergd, ramde met links strak raak: 3-0. Dat was één. Tijd voor een verkwikkend herfsttheetje.

WV-HEDW 15 - De Meer 5 12-12-2015 2Beatboxertje Dits was humoristisch laat gearriveerd, reden voor Toivonen hem pas humoristisch laat in te zetten. Ons lieve warhoofd nam z’n tijd om aan de wedstrijd te wennen. Door een alwetend toeschouwer werd hij omschreven als “heel enthousiast, maar een beetje ongepolijst”. Tomba was ook kapot enthousiast. Trappelend wachtte hij op zijn onderscheidende invalbeurtje. In zijn jeuïge lederen jas presenteerde hij een fonkelverse dresscode voor alle bezoekers van het Philips Stadion die avond. Enkele mieterse seconden beleefden we toen op het aangrenzende nepgras oorverdovend “Jezus Christus!” werd gebruld door een ontgoocheld keepertje. Of deze bruller een goddelijke Jezus-verschijning ontwaarde, weten we niet. Kort daarna begonnen vele volwassen mannen grotesk te juichen, dus ik sluit het niet uit. De doelpuntentrein tufte soepeltjes voort. Törder was ingestapt. Op aangeven van zijn jofele ploegmakkertjes TvT en Quintus completeerde hij z’n wraakhattrick. De Toorn des Törders ging bevredigd liggen. Tarzan, toch al bazig bezig, vervolmaakte het halfdozijn met een baasachtig schuivertje. Intussen maakte een kletsvochtige druilregen het menselijk bestaan buiten de nepkrijtlijnen onleefbaar. Zonder malligheid, het was echt een natte hel. Helemaal toen het eenzame spitsie onze onklopbare toppool klopte en ons de heilige nul ontnam. Gelukkig verwarmde Roodbaard onze harten met zijn juwelige dieptepass naar een doorgewandeld Waltertje: 7-1. Het pijnlijke lijden van ons geslagen buurmeisje werd beëindigd door een snerpende fluit. De zinderende avond spendeerden we in het lieflijke Assendelft, de bruisende woonplaats van ons beminde topkeepertje. Een overheerlijke man met dito vrouw en kinderen. Hun legendarische zapiekanki was godslasterlijk lekker.

 

Gijs Lauret