7 mei 2016: Buitenveldert 4 – WV-HEDW 15 1-4 (1-1)

by Gijs Lauret

Buitenveldert 4 - WV-HEDW 15 07-05-2016 1Na de collectieve alcoholvergiftiging ten gevolge van de teleurstellend platonische kampioensorgie restte ons nog één nietszeggend competitietreffen. In ziekelijk tropische omstandigheden trokken we naar De Boelelaan, alwaar de balverliefde kereltjes van Buitenveldert ons opwachtten. U weet wel, recht tegenover dat gedrochtelijke hoofdgebouw van die levensmoede Vrije Universiteit. De seizoensouverture, inmiddels een half cavialeven geleden, werd met schuim op de afgepeigerde smoelen ternauwernood gewonnen van deze roodblauwe figuren. Een oneindige waslijst aan valide redenen dus om dit slotduel immens serieus te benaderen. Vandaar de belachelijke feestopstelling die uit Toivonens melige hoge hoed tevoorschijn kwam. Topscorertje en assistkoning glorieerden centraal achterin en onze noeste mannetjesputters Kamphuijs en Tomba schitterden als onhoudbare buitenspelers. Een ware verademing; eindelijk fatsoenlijke steun voor aanspeelpunt Tonzel, die in zijn rug onze sluwe spelverdeler Baresi wist.

Buitenveldert 4 - WV-HEDW 15 07-05-2016 2Het zuurstof opslurpende kunstgras maakte de kurkdroge bloedhitte zelfs verstikkender dan ze al was. Ultiem dankbaar was ik voor de muzikale ondersteuning door Kamphuijs’ extreem relaxte reggaesoundjes. Bob Marley rockte Spotify als een malle gek. Ik probeerde met een van pleuriswarmte wegkwijnende medetoeschouwer een slaapverwekkend potje stilstaand zombievoetbal te volgen. Maar de hete underpantsupporter naast me was vooral druk met het uittrekken van zijn veel te warme broek. Ondertussen rauwdouwde Tomba zich langs vierenhalve man en knalde bruut tegen de dwarsligger. Terwijl de overvliegende traumaheli vermoedelijk onderweg ging naar een onheilsplek waar een per abuis gedrieëndeelde gast aan elkaar genaaid moest worden, zaten wij van een aanmodderend kampioenselftal te genieten. Hoe wrang is dikwijls de harde realiteit. De afgesproken drinkpauze na twintig minuutjes was geen luxueuze overdrijving; alle rood aangelopen koppen vroegen non-verbaal doch massaal om het sacrament der stervenden. Terwijl scheidsie met z’n strakke groene broek en chille slippertjes nonchalant door de middencirkel drentelde, knalde Kassie van dichtbij een verdediger een derde bal in diens zak. Het onfortuinlijke slachtoffer was zienderogen bezig zijn vruchtbaarheid te verliezen, maar Faasje had daar dikke maling aan. Hij scoorde strak in de korte hoek. De bij wijlen technisch vernuftige gastheertjes hadden evenwel een overtuigend antwoord paraat. De flegmatieke nummer tien poeierde het leer genadeloos heerlijk in Evert ten Napels winkelhaak: 1-1. Aldus bereikten we, sommigen meer overleden dan niet, de rust.

“Ik vond vlaggen wel prima hoor, ik hoef er ook echt niet meer in!” hijgde een kreeftrode Kim Jos-un, die zelfs geen energie meer over had voor een ondeugend atoomproefje. In de kleedkamer ontvingen we van die gore knalroze limo waar ieder weldrinkend mens riekende braakselbergen van kotst. Deze misselijkmakende zurigheid werd ruimschoots gecompenseerd door de Surinaamse kantinekeuken. Tegen een dampend rotirolletje zeg ik namelijk zelden nee.

Buitenveldert 4 - WV-HEDW 15 07-05-2016 4In het tweede bedrijf opereerden we met een gebruikelijker opstelling. Eeuwig zonde, want ik heb gigantisch de indruk dat een Törder als onverschrokken ausputzer heel speciale extra’s kan brengen. Nu fungeerde hij als gulle gever bij een keurig uitgespeeld goaltje van neolinksbuiten Toivonen. Grensie stuipte z’n vlag omhoog, maar deze ladderdwaze zonnesteekactie was aan scheidsie niet besteed: 1-2. De werkelijke verhoudingen openbaarden zich. Roodbaardje bediende Törder met een subtiel steekpassje. Onze goalhongerige surrogaatduitser draaide drie rondjes om het tollende keepertje alvorens zachtjes af te drukken: 1-3. Veel meeslepends gebeurde er verder niet. We bleven kapotgaan door de tropische temperatuurtoestanden, terwijl Bob onverstoorbaar doorswingde. Scheidsie had z’n slippers uitgedaan, Tomek participeerde in het wereldkampioenschap paalleunen en bij gebrek aan een normale vlag grensden we met een lichtblauw vodje. En Tarzan krulde Buitenveldert 4 - WV-HEDW 15 07-05-2016 3van vijfendertig meter beestachtig raak. Keepie was grassprietjes opsporen bij de cornervlag en zodoende weerloos tegen deze briljante reclame voor het edele voetbalspel. Een reclame die overigens mede mogelijk werd gemaakt door de gloednieuwe kicksen van KoenLinks, die deze magische schoenen impulsief had uitgeleend. Tarzan zoekt immers nog steeds z’n voebeltas na vorige week. Zo beëindigden uw amateurvedetten de smakelijke jaargang 2015-2016 met een reguliere driepunter. Er wacht nog een exclusief WV-feestje: die jolige Springer Cup. Op naar een historische dubbel?

 

Gijs Lauret